tisdag 31 januari 2017

Stora köpcentrum

växer upp i vår närhet och frågan är hur Lidköpings handelsindex påverkas..
I Trollhättan och Uddevalla smälls det upp nya köpcentra nästan lik fort som man byter skjorta.. I Uddevalla vill man bygga nytt område där butikerna skall vara inriktade på vitvaror t.ex.
I Trollhättan sätter man snart spaden i jorden för det nya handelsområdet Överby Västra. Där vill Citygross vara med.. Man skall redan öppna hösten 2018..
Det är inget Biltema tempo a la Lidköping där inte utan pang på rödbetan.. Var inte Citygross intresserade av att bygga vid Biltema? Men kommunen satte in protektionism verktyget?
Men Biltema kommer väl så småningom dit där nu MC Konsult ligger vilket skall flytta, hem till ladan spekulerar folk om. Dit till området är det klart att Lidens handelsträdgård snart skall börja påta i marken för flytt från Stenhammar där det blir bostäder.. Niovåningshus b.la. är det sagt..
Tur att inte centrums vänner bor i Trollhättan eller Uddevall då hade de fått skäppan full av motgångar, här i Lidköping läser vi ofta om arkitekter och annat fint folk som i princip vill bevara centrum på handelsområdenas bekostnad.. Som om inte de skapade arbetstillfällen och tillväxt..
Skövde, Trollhättan, Uddevalla alla har de stora handelsområden och mer blir det..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...