onsdag 11 januari 2017

Snubbelfara för synskadade.

Har skrivit om det innan då i annat syfte.. Tänker på de "bassänger" som man anlagt och nu uppgraderat på handelsområde Änghagen, de som sommartid fylls med vatten..
Då irriterade det mig att de blev så fort "nedsmutsade" med allehanda ting från burkar till löv.. Nu visar det sig att de också kan vara en fälla för synskadade..
Har inte läst om att någon olycka skulle ha hänt på Änghagen men det har hänt i Borås. En gravt synskadad kvinna i Borås var på promenad i Borås när hon ramlade i vad de där kallar för kanalen, ungefär samma typ som här.. Där i Borås pågår bygget av detta vattenfyllda kanalsystem
Hon är gravt synskadad men har genom åren alltid klarat av att promenera ensam ute på stan i Borås där hon bor.. I helgen var olyckan framme – på grund av den nya kanalen som hon och många synskadade redan höjt ett varningens finger kring innan bygget stod klart.. -Jag vet inte hur det gick till men plötsligt låg jag bara på marken och blödde, säger hon..
Man har föreslagit ett smidesstaket runt den farliga kanten på kanalen..

Inget har ännu hänt ute på Änghagen som sagt men risken finns där och inte skall det väl alltid behöva hända något innan åtgärd kommer..
Så här ser det ut på Änghagen, bilden är tagen innan man uppgraderade dessa "bassänger" men risken finns kvar..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...