tisdag 3 januari 2017

RS-viruset

är här och säsongen ser ut att bli intensiv. Därför uppmanas småbarnsföräldrar att - om det är möjligt - hålla sina minsta hemma..
1177 Vårdguiden skriver: "En RS-virusinfektion brukar börja som en vanlig förkylning med hosta, snuva och lite feber. Vuxna och äldre barn får oftast inga större besvär, men barn som är upp till ett år kan bli ordentligt sjuka med ansträngd hosta och svårigheter att andas. Om barnet inte orkar äta, blir slött, får andningsuppehåll eller blir blåaktigt ska du söka vård direkt. Du ska även kontakta vården om ditt barn blir sjukt och tillhör en riskgrupp, till exempel att barnet är för tidigt född eller har en hjärtsjukdom. Barnet kan då behöva få vård på sjukhus.."
Man uppmanas att med riktigt små barn undvika att besöka köpcentrum, mataffärer och lekland och undvik bussar och flygplan med mera för att slippa smittas. Och håll, om det går, din nyfödda hemma..
Men självklart kan man ta promenader med sitt lilla barn.. Det är väldigt jobbigt när ett litet barn blir sjukt och när man inte vet vad det gäller eftersom barnet inte kan kommunicera.. Personligen skulle jag då hellre uppsöka sjukvård, även om det visade sig vara onödigt..
Man måste med alla medel skydda det lilla utan att för den skull bli hysteriska, men paniken liger nära till hands när man inte kan förstå vad det är..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...