måndag 30 januari 2017

Ringa störningsjouren.

Många tror att man bara skall ringa störningsjouren efter klockan 22.00 om man blir störd.. Men så är det inte..
Utan ring när du blir störd, inga tidsgränser finns som säger att man får stå ut med störningar en viss tid.. Störd kan man bli när som helst på dygnet..
Sedan får man väl kanske räkna med lite högre nivåer under dagtid/arbetstid, en lastbil dånar förbi, ett arbete pågår eller någon klipper gräset med en gammal maskin.. Dessa ljud som sällan sker när man förväntas sova och därför regerar kraftigare då..
Så här skriver en jurist om detta ämne..
Hur ofta får jag ha fest?
En vanlig myt är att man har rätt att ha fest en gång per månad, men i själva verket har du rätt att ha fest så ofta du vill, men du har inte rätt att störa dina grannar..
Får jag betala om störningsjouren kommer och knackar på dörren?
– Det beror på, men om det står inskrivet i ditt hyreskontrakt så kan du bli debiterad av din hyresvärd..
Så kolla vad det står i ditt kontrakt! Det är bara den som orsakat störningen som kan bli tvungen att betala, inte den som ringt störningsjouren..
Vad händer om jag har en jättekänslig granne?
– Det förekommer att folk ringer i onödan och det är bara att bestrida fakturan. Det är en bevisfråga och upp till hyresvärden att driva frågan..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...