lördag 7 januari 2017

Popcorn.

Alla har vi väl poppat popcorn någon gång i livet och det smakar gott också.. En del vill ha smör på andra saltar mycket, kanske några gör både och..
Man skriver att ett misstag många gör är att använda för hög värme som gör att en del popcorn blir brända..
Råd från en expert..
*Fall inte på materialet – använd en kastrull med tjock botten som ger en jämn värmespridning. En tunn botten kan leda till värmefläckar, vilket i sin tur kan orsaka ojämn poppning..
• Att vrida på högsta temperatur på plattan är ett vanligt misstag. 80 procent av maxeffekten brukar vara lagom..
• Lägg olja i kastrullen – och sedan fem stycken popcornkärnor..
• Vänta tills samtliga fem popcorn har poppat – då vet man att temperaturen är lagom. Häll då på resten av popcornkärnorna..
• Vad som följer är ett intensivt poppande, vilket resulterar i att man inte behöver vänta på att vissa av kärnorna ska poppas. Det är ofta det som leder till att man bränner sina popcorn..

I Lidköping som kanske inte många vet ligger nordens ledande leverantör av popcorn och snacks till biografer och arenor som man skriver.. De har egen tillverkning av popcorn och snacks och borde väl veta hur man tillagar popcorn..
Företaget heter Sundlings och ligger på Jungmansgatan.. Vad jag förstår säljer man endast till företag..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...