onsdag 4 januari 2017

Lidens på väg bort

från sin nuvarande plats ute på Stenhammar..
Enligt NLT så kommer 90 nya bostadsrätter att ersätta nuvarande Lidens trädgårdscentrum om allt går enligt planen...
Det är HSB Nordvästra Götaland som har köpt tomten från Lidens Blommor och Trädgård AB.. Man planerar nu att bygga upp emot 90 lägenheter i flera hus, upp till nio våningar.. Minsta blir tvåor, största blir fem rum och kök..
Det blir nog att hosta upp en hel del kosing om bostadspriserna håller sig och inte bubblan rasar.. Om det blir 90 lägenheter med bostadsrätter så lär nog det suga upp en hel del marknad i stan..
Här kan vi bygga så fort som möjligt säger man, tydligen inget Hamnstaden-tempo här då. Bara det inte blir som när Bovieran skulle bygga ute på Lidåker, folk var inte intresserade.. Men det var väl andra priser på insatskostnaderna där..
En del beror väl också på hur marknaden är runt 2019 då det blir aktuellt, om dagens priser består eller om bubblan brister.. Finner man att det är dåligt intresse är väl risken den att det blir samma öde som Bovieran, även om marken är köpt.. Mark i träda kanske..
Men Lidens verkar ha raketfart.. Byggstart skriver man skall ske till sommaren detta år och då blir det väl innan långbänken Biltema kommer igång ungefär på samma plats.. Får se om det blir fler intressenter i form av andra butiker.. Kommunen ville inte ha dit City Gross har jag läst som en slags protektionism för de kedjor som finns i stan i samma bransch..

Samtidigt får man inom kommun se till att det kommer folk som kan planera för biltrafik i kommunen och inte som bara pekar med hela handen emot den trafiken..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...