söndag 22 januari 2017

Lidåker tar sin början.

Nu är man igång ute på Lidåker där tre höghus skall börja kanske mer om oppositionen får gehör men då får man akta sig för MP så man inte tar ner träd..
Men nu byggs i alla fall tre stycken höghus och vad jag kunde se så har man pålat färdigt i de tre grunderna.. Nu står "pål-skallarna" där färdiga för betongplattan och sedan smäller det till med betongelement förmodar jag, tror inte det platsgjutes..
Nästa blir väl fundament för kran och montering av densamma och sedan stressas jobbet igång.. PEAB är i en negativ spiral med byggen som man mer eller mindre låter skyddet komma i andra hand.. tidsaspekten väger tyngre trots de faror som då kan lura..
Får hoppas att ledningen för PEAB och AB Bostäder ser till att inte skandalerna från Stockholm upprepas här utan bygget följer de lagar och förordningar som finns samt avtalen mellan parterna.. PEAB ledningen är skickliga annars på att plötsligt inget veta, när det blir negativt..
På Tusenfotingen(PEAB) var det visst något strul med ackordet men det måste väl ha löst sig och strul med ackord är inte ovanligt, inte på min tid i alla fall.. Har inte hört något om att skyddsombuden på detta bygge blivit mobbade och det skall de inte bli ute på Lidåker heller förhoppningsvis..
Så länge man slipper snön är det bra när man är på grundnivå, det är ett jäkla dragande med pressenningar och snön försvårar också för övrigt..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...