tisdag 24 januari 2017

Kassorna

i butikerna får en att undra, varför är det så många på vissa ställen? Vet inte om jag någon gång sett samtliga kassor bemannade i de butiker som har många kassor även om det är mycket folk.. Var på Burger King och trots flera kassor var endast en öppen man alternerade mellan kassorna trots kö.. Så länge jag var där fanns det bara en kassa öppen..
Livsmedelsbutikerna de större i stan har massor av kassor till vilken nytta egentligen? Ibland kan man se att vid lång köbildning en extra kassa öppnas om man har personal..
En del butiker som Hjertberg, COOP, Willys har så du kan scanna i olika former antingen hand-scanner eller dina varor direkt i en fast scanner.. Där brukar det vara mindre köer..
Men ändå så frågar man sig till vilken nytta är alla dessa tomma kassor som ändå finns varje gång man är där.. Även om det är lite folk ibland så är ändå inte dessa kassor öppna när det är knökat..
Om det vore hälften så många så är det inte för lite, för mer är sällan öppna.. Ibland på storhandlardagar har jag sett många öppna men inte alla..
Systembolaget har varit duktiga, även om det blir köer där också, på att öppna extra kassor.. Idag hade Sparbanken problem med kassorna med lite extra tid som följd, men det var väl tillfälligt.. Bankerna har sällan eller aldrig full bemanning vid kassorna trots de har ett flertal kassor.. Det är väl ett led i taktiken att man inte vill ha folk i lokalen och absolut inte de med kontanter.. Där skall Sparbanken Lidköping ha en eloge då man fortfarande hanterar mynt, så länge det varar..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...