torsdag 12 januari 2017

Ingen större kunskap om konst i kommun..

"Lidköpings kommun har dålig koll på sin konstsamling. Vid den senaste konstinventering hittade man 625 bortglömda tavlor – bland annat en Picasso. Samtidigt har mer än 300 tavlor helt försvunnit, rapporterar SVT Nyheter Väst."
Under onsdagen kom värderare från Bukowskis auktioner i Göteborg till Lidköping för att titta närmare på en del av samlingen, bland annat en Picasso..
Enligt SVT Väst är värderingen en följd av den konstinventering som påbörjades 2015 och som blev klar i fjol. Det är den första på lång tid som gjorts i Lidköpings kommun. Förutom att det saknades kunskap om värdet på vissa verk saknades också flera verk.. 356 tavlor har inte kunnat hittas..

Det visar väl på med vilket intresse man haft angående sin konst och vad gör man åt de försvunna tavlorna? – Det är bristande rutiner som gjort att de försvunnit, säger vikarierande konstintendent i Lidköping.. Jojo det låter det, ett kollektivt misstag alltså och ingen kan då belastats.. Och ursäkterna haglar..
Nu var väl inte denna Picasso något multimiljon konstverk, kostade max 6000 kronor vid inhandlandet på 1970-talet.. Men man slarvar inte bort 356 tavlor och skyller på bristande rutiner, hur mycket de än är värda.. Är kommunen lika slarvig med övriga ägodelar?
Vi har ett annat antikt föremål i stan som man bevisligen vet att det existerar.. Ingen risk man tappar bort det, Vissa politiker omhuldar det och risken finns väl att det snart fornminnesförklaras..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...