torsdag 19 januari 2017

Boende priser igen!

Vet inte hur många gånger det senaste året man läst om en bostadsbubbla som kan spricka, det är åtskilligt i alla fall..
Nu kommer det varningar igen.. I Sverige har kvadratmeterpriset på bostadsrätter och villor ökat med sju respektive nio procent, de sista månaderna har det varit relativt stiltje, men inte överallt.. I Västra Götaland ligger samma siffra på tolv och elva procent enligt siffror från Mäklarstatistik.. Lidköping ligger väl lite högre..
Den snabba prisökningen oroar nu som innan allt fler bedömare. Inte minst för att räntorna ser ut att vara på väg upp.. För bara någon vecka sedan varnade till exempel chefsekonom vid OECD, för att bostadspriserna klättrat till ”orimliga nivåer” i flera länder – och tog Sverige som exempel. Här har priset på fastigheter, enligt samarbetsorganisationen, stigit med 124 procent sedan 2002..
Men frågan är om det dippar något speciellt eller om det bara blir på stället marsch.. Klart rusar räntorna i höjden kan det bli stora besvär för många..
Även bostadsrätter håller tempo och man får hiva upp ganska rejält med pengar för en sådan om den har lite klass.. Varierar naturligtvis delvis beroende på vad kostnaden för hyran blir utöver insatsen och hur välskött föreningen är..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...