söndag 8 januari 2017

Bibblan.

Vårt relativt nya bibliotek har vad jag förstår blivit en bra samlingspunkt för många människor där man kan utöva en del aktiviteter..
På senare tid har det varit en del störande element där som stört andra gäster.. Nu har det inte skrivits något om detta på flera veckor.. Om det är på grund av att man anlitat väktare eller om buset har lämnat biblioteket vet jag inte.. Men de gångerna jag varit där på senare tid har det varit lugnt..
Tänk vilket "tugg" det var om bibliotekets placering när det blev bestämt att de skulle flytta blev en folkomröstning och om jag inte har fel så vann nuvarande position.. Jag röstade på Sockerbruket men erkänner att denna placering är mycket bra..
Nu finns b.la. arkiv, seniorcenter, liten scen och inte minst toaletter att tillgå samt ett fik och en avdelning för släktforskning.. Avdelningen där man kan läsa tidskrifter är bra..
Ibland sitter där en konsumentvägledare, om de finns kvar och någon gång har en advokat förbarmad sig över vanligt folk och givit små råd.. Men även andra resurser finns.. Om du har frågor som tar lite längre tid eller vill du ha personlig hjälp med t ex läsplattor, smarta telefoner eller datorer, så kan du boka en bibliotekarie.. Finns ett formulär på kommunens hemsida att fylla i..
Som det såg ut när Försäkringskassan var där innan staten tog den servicen från oss.. Numera en informationsdisk på Rörstrandsområdet..
Arkivbild.
Som det blev sedan, ett snygg ansiktslyftning och som det visade sig ett bra läge samt populärt..
Arkivbild.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nog blev lösningen snygg, men det finns en del problem med vägen dit.
Lobbyverksamhet/skicklig påverkan från privata aktörer slutade med att kommunen får hyra en fastighet på evig tid medan egna lokaler står tomma.
Argumenten om att det skulle vara för långt till sockerbruket gäller nog bara dom som bor i centrum.
Resecenter ligger bekvämt till för dom som ska till Sockerbruket och åker kollektivt, och det ska vi väl alla snart göra...
Parkeringsmöjligheterna är också bra mycket bättre där för dom som fortfarande "syndar" och åker egen bil.

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...