tisdag 17 januari 2017

Bank ID.

Media.
"Bank-id Ett antal tusen svenskar blev helt utestängda från mobilt bank-id under förra veckan..
När Microsoft uppgraderade sitt operativsystem för mobiltelefoner kunde plötsligt inte längre personer som använder äldre versioner legitimera sig i det mobila bank-id-systemet..
– Tyvärr är det så. Det är alltid användare som hamnar i kläm när deras telefoner inte stöds längre. Det är inget vi kan göra något åt, säger Johan Eriksson, vd för Finansiell ID-Teknik Bid AB, till Sydsvenskan.
Han tror att samma problem återkommer även i framtiden. När bank-id till exempel höjde kraven på Android-telefoner blev även då användare utestängda."


Så är det i den världen och till viss del är det bankernas fel.. Allt fler banker vill inte handha kontanter och alltfler banker vill helst inte ha in kunder i lokalen, inte de med små inkomster i alla fall.. Samtidigt måste man garantera säkerheten för kunders pengar..
Man upprättade bankomater utomhus eller i små glasburar där folk kunde ta ut kontanter.. Men nu börjar man dra öronen åt sig med kontanter och om en bankomat inte uppfyller kravet på en viss uttagskvot per månad, vips så tas den bort och hålet muras igen..
Butiker får betala för att hantera t.ex. Visakort och dessutom ibland agera bank genom att ge ut kontanter. Butiken får inte ta extra betalt för att hantera kort.. Kan vi sedan sköta våra betalningar via internetbank(som man oftast tar betalt för) dess bättre.. Man bör lära sig om Swish..

Vi har aldrig stått så nära bankerna funktionsmässigt som i dag. Men samtidigt har vi aldrig stått så långt från bankerna relationsmässigt. Det gapet driver på förtroendekrisen, säger anställd på SKI..
Storbankerna rasar i förtroende.. Nordea, Swedbank och SEB tillhör samtliga bottenskiktet när kunderna får sätta betyg enligt Svenskt Kvalitetsindex undersökning..
Sparbanken Lidköping hade en gång i tiden två automater, men plötsligt blev det bara en. Får se hur länge den får vara kvar. Nu finns det en också där Nordea var innan, "det räcker väl"!!!
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...