måndag 19 december 2016

Tjatet om "lata Lidköpingsbor".

Vi kan läsa i dagens NLT om att det är vissa besvär med parkeringsplatser i centrum.. Nu har jag ingen bil längre men när jag hade en var det först och främst lördagar och eventuellt onsdagar det kunde bli "proppat"..
Det var ca två år sedan men nu enligt NLT skall det vara värre och hur man närmar sig detta problem är olika.. Man kan som kommunens plan- och trafikchef fjärma sig från hur situationen ser ut och bara slå ifrån sig mot bilismen och som insändare göra det enkelt för sig och bara hänvisa till cyklar och bussar..
Eller så kan man som vissa politiker(Hedvall t.ex.) försöka leva i nuet och tänka ut alternativ som gynnar både bilismen och andra trafikanter. Inget centrum som vill överleva stänger ute bilismen, vissa begränsningar ja, men aldrig förbjuda, det vore ödesdigert..
Så det bästa för vårt centrum vore om kommunens plan- och trafikchef finge andra arbetsuppgifter än att försöka från sin nuvarande verklighetsfrånvarande position styra trafiken i centrum.. Ett extra parkeringsdäck ovanför Rörstrandsparkeringen är inget dumt förslag och bör prövas.. Såvida man inte vill bolla med trafikchefens bilfientliga syn.. Både Änghagen och Framnäs har massivt med parkeringsplatser vilket gynnar dem, både kunder och anställda.. Varför skulle inte centrum få samma möjligheter inom en viss gräns..
Så sluta att tjata om "lata Lidköpingsbor" var och en följer sin situation bil kontra annat färdmedel och vad jag vet är det ännu inte straffbart att vara lat.. Men det kanske blir det om vissa får bestämma..

Även ute i stora världen är det trafik och där försöker Trafikverket med olika metoder styra och ställa, ibland med bra åtgärder och ibland rent korkade..
Men här har i alla fall Trafikverket visat de mest trafikerade vägarna i jul, de som är markerade med rött.. Och tydligen är det inte så farligt i vår omedelbara omkrets..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...