onsdag 14 december 2016

NLT, kommunens knähund?

Den fria kanalen kallar sig SVT på grund av att man t.ex. inte behöver ta hänsyn till några stora annonsörer och på så vis bli ekonomiskt bundna..
Man kan fråga sig hur detta förhållande är mellan NLT och kommunen som är en stor kund.. Skall egentligen inte påverka alls men indirekt så kanske ändå..
Knappt hade Aftonbladet meddelat att Lidköpings kommun återfanns på sjunde plats bland landets 290 kommuner vad gäller kommunens representationskostnad förrän det i NLT kom ett slags förklaring för denna placering.. Och man undrar vad det är för intresse att låta kommun få ursäkta sig? Att anklagade skall få svara för sig? Och det är NLT:s uppgift att ta på sig den posten?
När Aftonbladet presenterat sin undersökning får man iNLT gå i försvar och framföra "Aftonbladet bakar ihop representationskostnader med kompetensutveckling," kommundirektören Lidköping.. Något genmäle från tidningen om det finns inte.. Istället fyller man upp med, "Det här är representation från kommunens policy och riktlinjer för representation och personalförmåner.." Av vilket intresse är det?Lidköping har i konkurrens med ca 290 andra kommuner hamnat på sjunde plats för representation mer än många betydligt större kommuner där antar jag beräkningen är gjord på samma premisser trots kommundirektörens invändningar..
Något som liknar en egen och i alla fall till viss mån kritisk analys ger man inte.. Så tydligen anser man att Aftonbladet är ute och cyklar..
Man har dessutom bett kommunens nämnder och verksamheter redovisa visa vilka aktiviteter som gömmer sig bakom siffrorna? Är det inte det som Aftonbladet redovisar och gäller för alla kommuner? NLT har fått till sig dokument men det ger tydligen ingen större anmärkning utan ett uppräknande av vad som redovisats och ett eko av kommunens representanter..
NLT är en privatägd tidning och skriver vad de vill och svansar för vem de vill, har vissa regler att följa men dem bryter man knappast mot i detta fall.. Då är det upp till oss personligen att bedöma trovärdigheten hos tidningen och vi som är prenumeranter om det är värt pengarna vi lägger ut varje år.. Upp till var och en, själv är väl inte gränsen nådd ännu, men något steg mot avslutning är taget..
Är man för "slapphänta" mot kommunen i detta hus, eller?

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...