onsdag 14 december 2016

Kommuner ofta fega

när man utsätts för bluff-företag och andra oseriösa försäljare skriver SR. Det menar Svensk handels säkerhetschef..
– Om man väljer att inte bestrida en faktura som är uppenbart fel är man antingen feg eller okunnig skriver SR. Om man bestrider köper man sig tid, då får bluff-bolagen gå till tingsrätten och där har de inget att hämta, menar säkerhetschefen..
Åtta kommuner i Skaraborg råkat ut för ett oseriöst företag som sålt varor via telefon med rejält saltade fakturor.. Värsta bluffen i Skaraborg, och en av de värsta i hela landet, råkade Skövde ut för..
Skövde köpte vägsalt av ett företag för 700 000 kronor - ett överpris på en halv miljon kronor.. Då är det ett svek mot skattebetalarna som man annars i tid och otid säger sig måna om, men här?
Lidköpings kommun vad det verkar tycks ha hållit sig utanför.. SR listar de kommuner i Skaraborg som handlat med svartlistade bolag, men även om man inte är med här så är det ingen garanti för att man inte råkat ut för bedragare..
Kommuner som handlat av varningslistat företag enligt artikel i SR..
Följande kommuner i Skaraborg har handlat med varningslistat bolag under 2015 och 2016. Så här mycket har de handlat för:
Essunga kommun 4 643 kr
Hjo kommun 5 287 kr
Karlsborgs kommun 5 865 kr
Mariestads kommun 5 865 kr
Skara kommun 32 459 kr
Skövde kommun 684 513 kr
Töreboda kommun 19 438 kr
Vara kommun 2 932 kr
Källa: Förenade Bolag.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...