tisdag 6 december 2016

Köer.

Så här när julen närmar sig och annars också förresten så hamnar man i köer och där har vi skiftande tålamod.. Vissa har valt att skaffa sig hand-scanner eller scannar vara för vara på speciella platser för det ändamålet..
När man kommer man fram till kassorna och märker att det är långa köer, då står man inför valet att välja kö.. Personligen har jag försökt med olika alternativ, men det vet i tusan om något har hjälpt..
Tidningen Råd o Rön har kollat på det där med köer och man skriver "Om du väljer mellan en kort kö där kunderna har många varor och en längre kö där de har färre, välj den korta.. Sex personer med sex varor tar lika lång tid som två personer med fulla kundvagnar" enligt en undersökning av "Which"..
Man konstaterar också på Råd o Rön att "det var mindre tryck vid självscanningskassorna.. Där var det inga köer utan som mest en person per kassa".. Där den mesta tiden gick åt att till att betala och att navigera i menyerna, du kan också råka ut för en varukontroll.. Där kan du bara betala med kort..
Väljer ibland scanning där det är olika tillvägagångssätt.. På COOP kan du scanna utan att ha en handscanner vilket vad jag förstår inte går på Willys eller Hjertbergs i stan..
Men även om det är urtråkigt att stå i kö så mår man nog bäst i att ta det med ro och acceptera köbildning eller så får man välja speciella tider på dagen.. Det är för det mesta inte fråga om längre väntetider som vid sjukhusbesök..
Tidningen skriver också att enligt undersökningen från "Which" som frågade 1200 personer vad som irriterar dem mest med att stå i kö.. Svarade flest att när det inte finns tillräckligt med personal när kön blir lång..
Det håller jag faktiskt med om, likaså när det är svårt att hitta någon att fråga.. Men det skall inte få förstöra julen :)

Which är en brittisk konsumenttidning och man får förmoda det gäller brittiska förhållanden, men det skall väl inte vara så stora skillnader..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...