tisdag 13 december 2016

Idrottspublik.

Man kan fråga sig vilken mening det är arrangera bandylandskamper när intresset är nära noll.. Ynkliga 762 personer såg helgens sex bandylandskamper i Slättbergshallen, Trollhättan..
Tyvärr verkar det som om inte man där har den bandykulturen som finns på andra orter inte minst Lidköping.. Kanske man skulle minska på VM gällande bandy och förlägga det lite glesare.. Det verkar inte som om täta evenemang har gjort sporten populärare och tyvärr verkar det inte bli någon ljusning heller..
Sporten saknar media-intresse och megastjärnor.. Man är i nästan samma division som cyklingen i Sverige fast den har betydligt mer utövare men samma bedrövliga media intresse.. Där det för övrigt verkar som ingen sport i detta land verkar vara så lockande nu för tiden..
År 2014 hade fotbollen som är den mest besökta idrotten publikmässigt ett snitt på 7627 och det är väl ingen höjdare vad jag förstår även om det hade ökat några hundra från året innan.. Bandyn hade 1445 och låg på sjunde plats i Sverige och där hade det minskat något..
Nu lyckades matchen Villa-Vänersborg dra ca 5 400 åskådare och det var utmärkt, får se vad returmatchen nu på fredag(tror jag) ger i publik..
Men många arenor i Sverige skulle kunna svälja betydligt mer åskådare och orsaken till relativt dåligt intresse har det säkert skrivits om, men om det kommer att förändras, vet i tusan.. Alla idrotter kan inte ha en Zlatan..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...