lördag 31 december 2016

Elbilar kan vara miljöbovar.

Det finns väl inte en politiker i detta land som inte tuggar om elbilens förtäfflighet och hur bland annat man försöker ge elbilar t.ex. fria parkeringsplatser i kommuner bland andra Lidköping.. Ägare av supermiljöbilar har kunnat parkera gratis på kommuners parkeringsplatser. En dom i Högsta domstolen (HD) sätter nu stopp för det.. Vissa kommunpolitiker gnällde..
Men där sket man i det blå skåpet för en dom i HD gäller, kommunerna har inte rätt att gör så det tog slut, men man försöker subventionera på andra sätt trots att de som köper elbil har råd att stå för de kostnaderna som vi andra får göra..
Dessutom.... Din elbil kan vara en större klimatbov än din gamla fossilbil. Anledningen är den resurskrävande tillverkningen. Det visar svensk forskning..
Använder du inte elbilen särskilt mycket är det bara en hög med exklusivt material”, säger en doktorand... Ibland får man i media läsa annat är propaganda från miljömuppar, men det är inte ofta.. Politiker lär tugga om miljön även i fortsättningen vare sig det är sant eller falskt..
Min favorit bil är definitivt ingen elbil utan en biffig amerikanare av någon sort.. Glömmer heller inte min älskade Amazon sport från 1962 tror jag det var, vilken glädje det var.. Men som sagt en glidarbil är inte dumt.. Kanske någon av dessa..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...