fredag 2 december 2016

Bilsternas fel alltihop.

Nu har man tydligen blivit överraskad av att det är starkt trafikflöde på vissa tider i Lidköping och lösningen på det är en typiskt tjänstemanna lösning.. Ge skulden till dem som tar bilen, ni i närheten kan väl för tusan gå, åka buss eller cykla..
För att minska på trafiken t.ex. mot centrum vill man b.la. ta bort en del parkeringsplatser vid Rörstrand, att bygga ett parkeringshus där är fult det.. Bättre att ge bilister skulden då.. Det är alltså vårt beteende som skall förändras inte att man planerar för mer trafik.. Fy på er bilister..
Trafikchefen i Lidköping sitter i princip och vet inte mycket annat än att det är de som tar bilen som bär hundhuvudet.. Undrar vad näringslivet i Rörstrand och i centrum säger om att dra ner på parkeringsplatser?
Tror inte en stad av Lidköping storlek kommer att få några massiva trafikproblem och gnället från tjänstemän är väl av förväntad natur när man skall förmodas göra sitt jobb.. Tror heller inte det är många som tar bilen mot centrum för de tycker det är roligt eller av ren lathet..
Rörstrandsleden är en del av en genomfartsled om man inte väljer Ringleden förbi Mc Donalds så att minska på parkeringsyta är bara ett slag mot handlare i centrum.. Många av de ärenden att handla i centrum kräver bil.. Men tala om det för tjänstemän och miljömuppe politiker..
Kan tala om att jag måste vara trafikchefens ideal då jag inte äger en bil, tar för det mesta cykel ibland använder jag fötterna.. Inte en bil i centrum vore väl en våt dröm för vissa? Folk skall inte vara där för att i första hand handla utan för rekreation, solbryggor kommer.. Helt öde där bilarna fanns vid köpcentrumen i utkanten.. Tänk vilket levande centrum det blev!!
Jag är ofta framme i centrum och förutom vid vissa tider är det inte mycket bilar, ofta är det gott om plats både på gatorna och på parkeringarna.. Så var uppmärksamma bilister på klåfingriga tjänstemän och politiker..

Och i vanlig ordning jamsar NLT mer eller mindre med i den kommunala kören..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...