fredag 4 november 2016

Varnhems klosterkafé.

Det har varit flera turer kring Varnhems klosterkafé och någon slags utredning har pågått..
En rapport är nu tydligen klar enligt SKLT.. "Så vitt man kan bedöma, besöker långt fler kaféet än kyrkan," skrivs i rapporten.. Men tydligen inte många nog..
2013 blev det lite "ordväxling" i media när dåvarande arrendatorn av kaféet sades upp där denne fick 475 000 kronor som plåster på såren..
Året efter öppnade pastoratet kaféet i egen regi med ambitionen att driva det i diakonal regi vilket fick överges..
Från årsskiftet 2014/15 har ansvaret legat på Varnhems församling.. Man har innan skrivit om kraftiga förluster ca 1,8 miljoner under två år och även år 2016 kan man se en förlust om än inte så kraftig men dock en förlust, 100 000 kronor minus nämns..
Vi kan läsa: "Verksamheten har dock, enligt områdeschefen, hållit god kvalitet, haft fina försäljningssiffrorna och nöjda gäster. Orsaken till de negativa resultaten har i stället handlat om för höga personalkostnader.."
Det låter som en liten krystad ursäkt, skall man hålla rörelsen igång måste det till personal och för "höga" personalkostnader? Har man betalat långt över avtal? Annars som man kanske inte vet kostar personal om man inte driver det med diakonal personal, men det gick ju inte bra tydligen..
Även en församling när den ger sig ut på en marknad får ta det goda med det onda för någon gudomlig hjälp lär de inte få, så det är hårt arbete och bra personal samt råvaror som "kanske" hjälper.. Men det finns andra kaféer än Varnhems klosterkafé som har röda siffror och har betydligt bättre läge samt drivs året om..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...