tisdag 15 november 2016

Värmeljus.

Nu är den mörka och kalla årstiden kommen.. Många av oss finner en mysfaktor i att tända t.ex. värmeljus och det är väl oss väl unnat.. Men många andra ljuskällor finns, även led-belysning..
Men värmeljus har orsakat tragedier också.. "Värmeljus kan ha orsakat branden i Karlstad där två vuxna och två av deras barn omkom.. Förundersökningsledaren säger att polisen är "tämligen övertygade om att det är en tragisk olyckshändelse".. Det är fruktansvärt..
Tänd gärna ljus men var rädda om er, ingen mysfaktor är värd att liv går till spillo.. Vi förbrukar 300 miljoner värmeljus per år.. Så att något går snett är väl uppenbart..

Mindre bryr vi väl oss om andra "signaler", som att paraffin avger cancerogena ämnen..
Det handlar om de billigaste och vanligaste värmeljusen som helt eller delvis består av paraffin och palmolja..
Är det inte larm om vår kost så är det annat och vi blir väl lite avtrubbade av alla dessa larm.. Tror inte många tänker på cancerogena ämnen när man tänder dessa ljus.. Då skulle man inte tända dem.. Då finns en "Enkel åtgärd – byt till stearin"..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...