torsdag 3 november 2016

Skattehöjning i Lidköping?

På Västnytt kunde vi höra att Lidköping höjer kommunalskatten med 40 öre.. Men enligt media så kom inget beslut från kommunstyrelsen från årsskiftet på det senaste mötet..
Men det är väl bara en fråga om när det beslutet kommer för med kostnadsläget för Lidköpings kommun så måste det komma..
Vad som oroar mig är vad som kommer i spåren med taxehöjningar.. Om man håller nere skatten lite den som lyser i ögat på folk och drar till med flera och större taxehöjningar.. En slags smygskattehöjning.. Vi ligger ändå så lågt med taxor som Lidköpingsmedia brukar skriva..
430 miljoner kronor för reningsverket skall bekostas av VA-taxorna.. Då kanske kommunen inte är så billiga längre.. En höjning på 46 procent mot idag har nämnts... 145 miljoner kronor bekostas av skattemedel..
Det är väl bara att vänta och se.. Samt snart drar hyresförhandlingar igång, vad som sker där får vi hyresgäster se.. Kan bli ett dyrt 2017 för oss medborgare om allt slår till på en gång..
Det kan drabba handeln om hushållen drar in svångremmen ett hål..

Inga kommentarer:

Närakuten.

Då har man om jag fattat rätt stängt den jourcentral som fanns ute vid Ågårdsskogens vårdcentral då man idag öppnar i sjukhusets lokaler.. ...