tisdag 15 november 2016

Seniorkort för bussar.

För ett tag sedan läste jag att man eventuellt i Lidköping skulle införa gratis seniorkort från 65 år på stadsbussarna.. Sedan har jag inget läst.. Så jag fick ett infall att gå in och kolla på Västtrafik..
Där fanns ett meddelande om detta: "Från och med 1 januari 2017 sänker Lidköpings kommun ålderskravet till 65 år. I slutet av november får kommunens folkbokförda innevånare som är mellan 65-74 år ett brev med information om erbjudandet och möjlighet att beställa ett kort."
Så nu får vi väl snart se då vi som uppnått "mogen" ålder om det dyker upp något i brevlådan eller rättare sagt i boxen i trappuppgången..
Har tydligen missat att man beslutat om detta, man skulle ju se om man hade råd och tydligen hade man det.. Blir väl till att skaffa sig en "turlista" för att kola när/var/hur man kan åka.. Något måste väl passa, speciellt kalla blöta dagar..
Seniorladdningen gäller dygnet runt inom Lidköpings kommunzon på alla Västtrafiks linjer samt vid resor med Närtrafik. Den gäller inte vid resor med Flextrafik eller färdtjänst meddelar Västtrafik..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...