söndag 6 november 2016

Längre vårdköer i regionen.

Det har varit turbulent på sjukhusen och inte minst inom SKAS i Västra Götalandsregionen. Där kontroverser med allmänheten varit en flera.. Inte minst när nästan halva Lidköping gick ur huset för att demonstrera vad man uppfattade som ett tricks att underminera vårt sjukhus och inte minst akuten..
Om det var den beslutsamheten bland Lidköpingsborna eller något annat som gjorde att vi nu har ett "relativt" fungerande sjukhus vet jag inte men det blev inte det förvarings-sjukhus som många fruktade.. Inte ännu i alla fall..
Men det finns ändå oroande signaler vad gäller vård.. För tre år sedan stod 15 858 patienter i Västra Götalandsregionen i operationskö. 2 715 av dem hade väntat längre än vårdgarantins 90 dagar..
I september i år har enligt media kön växt till 24 700 patienter, varav 10 158 väntat i längre än 90 dagar.. Det är ingen bra utveckling, då säkert många av dessa väntande inte mår så bra..
Politikerna inom sjukvården har säkert någon ursäkt för detta och det är bristen på personal.. Men om man vet om detta så får man väl ändra mun efter matsäcken och inte lova vård på 90 dagar.. Utan krasst visa folk vad som gäller, kanske det är 180 dagar.. Etableringen till storsjukhus den nästan hysteriska som gällde ett tag har inte visat sig vara så effektiv.. Specialistkunskaper på dessa säger man.. Men vad hjälper det om mindre och mindre får vård inom rimlig tid?
Vårt BB lär vi aldrig få tillbaka det är för länge sedan utlokaliserat till Skövde och det är bara att sätta sig i ett fortskaffningsmedel och dra.. Eller till NÄL för dem som vill det..
Vårt gamla sjukhus har fått en del upprustning som ny akut vilket var en absolut nödvändighet och förhoppningsvis görs det inte på stället halt..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...