torsdag 24 november 2016

Julmust.

Jag köpte julmust på COOP här i Lidköping för fem kronor plus pant, det var deras eget märke, tänkte att jag skulle prova, har inte gjort det ännu..
Så läste jag en artikel om en tjej i Stockholmstrakten som köpt julmust av ett udda märke stod inte vilket.. Men efter hon hade diskat ur flaskan för användas till annat ändamål föll en bit av etiketten bort och en annan framträdde under.. På den stod det påskmust och hon blev fundersam, var den försedd med ny etikett?
Julmusten kommer ifrån Nyckelbryggerier i Luleå där det alltså finns både påskmust och julmust-etiketter i sortimentet.. Där slår man ifrån sig tankarna om att man byter etiketter på gamla flaskor.. Musten har en hållbarhet på 12 månader..
Man säger från bryggeriet att en säljare på bryggeriet skulle visa upp julmusten med den nya etiketten till en handlare i Stockholm. Handlaren ville ha 20 stycken demoexemplar och därefter vara först i Sverige på att sälja den här julmusten, enligt produktionschefen på Nyckelbryggerier.
Det skulle vara en tillfällig lösning med etiketterna för att få ut de så fort som möjligt efter att han skådat den nya flaskan och fått sig en provsmak av innehållet(OBS) inte den på bilden .. Man säger att inga fler av dessa dubbla etiketter än på dessa 20-tal flaskor kommer att hittas och att man alltid nyproducerar musten inför kommande period.. Så det blir väl till att smaka av COOP:s femkronors julmust på bilden intill och känna så att inte den känns avslagen, då får jag diska den flaskan också..
Annars är det ingen hemlighet att jul -påskmust är samma dryck säger man, vi skulle aldrig klistra över den gamla etiketten om den hade gått ut i datum säger man också.... Och även inte klistra om från påsk till julmust på en överbliven påskmustflaska heller då förmodar jag, även om inte det gått tolv månader, eller?

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Enligt honom finns det ingen risk att musten blivit gammal.

– Vi har inga produkter som passerat bäst-före-datum ute på marknaden. Musten håller sig i tre till fyra år, säger han till tidningen."

Vill bara påpeka detta med tanke på att du skriver "Musten har en hållbarhet på 12 månader" eller du menar kanske bara musten från Coop?

Gillar för övrigt din sida så tumme upp!

Leif Johansson. sa...

Tack för det.
Enligt Nyckelbryggerier i Luleå skall musten räcka i ca 12 månader och om man gör nya satser som man påstår vid varje högtid som "kräver" must så behöver den ju inte räcka längre.. Hos mig så blir ingen must gammal, den slinker ner fort och lätt..

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...