torsdag 17 november 2016

Jul i Västra Götaland.

När jag gick i skolan här i Lidköping så var en av höjdpunkterna när vi fick åka på klassresa till Göteborg och där besöka Liseberg samt åka med "Paddan" båtarna..
Då var det enbart ett sommarnöje, vilket nu för tiden har förvandlats till att Liseberg är tillgängligt även under vintertid.. Dock inte med de flesta åk-attraktionerna..
Nej nu är det annat som t.ex. Halloween.. Nu är man i full färd med att göra i ordning för "Årets jul" på Liseberg.. Fem miljoner lampor ska upp, 1 262 granar ställs fram, tre ton artificiell snö ska dekorera granar och butikerna ska fyllas med pynt..
Kan tänka mig att en del från Lidköping styr kosan dit även detta år, kanske mer för barnfamiljer än för oss antika.. Är av den konstiga sorten att jag inte gillar artificiell jul, även om det blir vanligare och vanligare här i snöfattiga delar av landet.. Å andra sidan är jag heller inte förtjust i för mycket "riktig" snö heller..
Är väglaget bra så kanske det blir en tur till Göteborg, Liseberg för många här i stan innan jul.. Tänk bara att den staden straffar er med "trängselskatt" för att ens få angöra staden.. Men ni kan lura de jäklarna.. Skatt tas inte ut lördagar, helgdagar, dag före helgdag eller under juli månad..
För oss här hemma får vi hoppas på ett klädsamt litet snöfall och fira julen på Limtorget.. Då är Limtorget mycket vackert.. Inget Liseberg precis men ändå rätt så mysigt.
Arkivbild.
Innan jul så skall väl också lucia visa upp sig på Limtorget med diverse aktiviteter runt om.. Det har gjorts innan och borde väl upprepas detta år också.. Har tyvärr missat vilket års lucia detta var, men en blivande lucia med tärnor är det i alla fall.. Vilken som blev lucia vet jag inte heller....

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...