måndag 21 november 2016

Grus på cykelbanor.

I början av detta år i vintras skrev bloggen om grus som kunde ge punktering..
Nu har det varit halkigt och snöat så nu har det även i slutet av detta år grusats på vägar och det som kan vara problematiskt på cykelbanor.. Där vissa kommuner använder sig av sylvassa små stenar i gruset som ger upphov till irritation och punkteringar.. I Karlstad fick man in 300 krav på ersättning förra året så man har nu där bytt grus..
Lidköpings kommun om jag fattat rätt använder inte sådant vasst grus, utan det är kubiserat, det vill säga bergmaterialet har processats i en så kallad kubisator som slipar av de vassa kanterna på kornen och gör dem rundare.. Därmed skall de heller inte punktera däcken..
Just nu har vi rena "värmeböljan" över oss så gruset lär ligga där exponerat för däcken direkt på asfalten.. Kan inte tänka mig att kommunen sopar upp detta grus ännu.. Men om det inte ger punkteringar kan det väl få ligga där tills det är dags för mer snö och ett nytt lager med grus..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...