onsdag 23 november 2016

Förarbete till reningsverket.

Det är inte bara att smälla upp ett reningsverk för runt halvmiljarden utan det är mycket som skall till.. Höjd VA-taxa och höjd skatt t.ex. Men till det praktiska som vi får betala för hör nya pumpstationer, ny ledningsdragning, översyn av befintligt system och massor av annat, inget gratis..
Till det man inte tänker på är ett förarbete som nu pågår i Lidan där man ska fastställa Lidans djup och bottensedimentets olika lager.. Man ska fastställa Lidans djup och bottensedimentets olika lager för att få en aning om att kunna förutse hur mycket avloppsledningen kommer att sjunka ner i sedimentet.. Kan var bra att veta innan man lägger ner dem..
Vi kommer nog att märka av detta halv miljardbygge en hel del i kommunen och då tänker jag inte bara via våra plånböcker utan stök och bök här och var i stan..
Båten är inte stor men tydligen skall den göra sitt jobb som behövs för denna delen av arbetet. Om detta jobb ingår i de 575 miljonerna vet jag inte..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...