lördag 12 november 2016

Enorma kommunala investeringar.

Ingen har väl undgått de enorma summorna som Lidköpings kommun skall ut med framöver.. Det är nästan förvånande att man inte hamnar på "Kommuninvest" tio i topp lista..
Kommunsektorn lånar som aldrig förr. Under fjolåret växte låneskulden i kommun- och landstingskoncerner med 10 procent till 550 miljarder kronor, skriver Dagens Samhälle..
”Många kommuner har en hög målsättning om att egenfinansiera alla investeringar. Nu är behoven så stora att vi ser att kommunerna frångår det en period, och det är inte så konstigt”, säger forskningsansvarig på Kommuninvest..
Och det är väl vad jag förstått som Lidköping hamnar gällande egeninvestering.. Ser man till det absolut dyraste projektet på senare tid reningsverket så läste jag att det skall komma direkt i våra plånböcker där taxehöjning tar den största biten och det som inte ännu är beslutat en skattehöjning tar en mindre bit.. Men skattehöjning lär komma oavsett reningsverk..

Därtill kommer massivt pengautflöde som man skall stoppa i halsen på t.ex. vägverket för att vägar byggs.. Där betalar vi dubbelt, dels genom bilskatt och dels genom kommunalskatten..
Vägen förbi och utanför Filsbäck har så smått påbörjats och där notan blir ca 270 miljoner varav Lidköping skall pröjsa ca 65 miljoner, om det gäller fortfarande..
Men det stoppar inte där utan det är ett digert utflöde av pengar som väntar, det som troligtvis inte bekostas under lång tid framöver är ett nytt badhus.. Där kan vi åka till Skövde eller Vänersborg var det någon som tyckte.

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...