lördag 8 oktober 2016

Vinterdäck!

Nu börjar vi åter få uppmaningar inte minst i media om att sätta på vinterdäcken.. Man uppmärksammar statistik baserad på inrapporterade singelolyckor i Västra Götaland, som tydligen visar att det är en bra idé att sätta på vinterdäcken snarast. Redan i oktober visar det sig att singelolyckorna ökar kraftigt..
Nu är statistik och verklighet för gemene man och kvinna inte alltid samma sak. Fick ett erbjudande från Volvo på vinterhjul med aluminiumfälgar, dubbdäck. Och dubbdäck sätter man för tusan inte på nu utan vänta ungefär en månad till.. Får se hur länge politikerna tillåter dubbdäck, det har börjat ylas om miljön där som överallt annat, även om det inte har någon större påverkan på de flesta av oss..

Ditt fordon ska ha vinterdäck från 1 december–31 mars om det är vinterväglag.. Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.. Men vid denna tidpunkt i början av oktober tänker väl inte så många på vinterdäck, det blir väl som vanligt rusning när det plötsligt blir skarpt läge.. Men det ligger fyra vinterhjul(dubbade) på Volvo och väntar på mig..
Tur man inte har Cadillac och behöver hjul för ca 25 000 kronor och då är det ändå inte vinterdäck..
Arkivbild.

1 kommentar:

Oscar sa...

Jag råkar köra en cadillac fick pröjsa 28000kr så det svider...

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...