tisdag 11 oktober 2016

Vårt sjukhus 150 år.

Imorgon onsdag skall man fira vårt sjukhus i stan som det var ca 150 år sedan den första sjukhusbyggnaden uppfördes..
Men om jag läser rätt så är inte de som sjukhuset är till för som är inbjudna, allmänheten.. Nej av någon knepig anledning har man tydligen valt att bjuda in politiker, sjukhusledning och före detta sjukhuschefer!! Alltså planerat intill dumhetens gräns.. Men det finns säkert en ursäkt för det.. För dyr mat kanske!!
Nästan hela stan ställde upp för vårt sjukhus när det hettade till med frågor om akuten och misstanke om nedläggning eller försämring fanns.. Där fick vi av politiker höra att vi skulle hålla käft för vi visste ändå inte vad saken gällde..
BB lade man utan prut ner och flyttade till Skövde naturligtvis.. Senare fick vi kompensation med ny akut-del och nytt hus för operationer.. Undrar hur mycket tack vare allmänhetens engagemang för vårt sjukhus det var..
Så har man mage att inte ge allmänheten tillträde utan väljer en sluten samling, förhoppningsvis har jag fattat fel och vi är välkomna..
Vårt sjukhus till för oss alla, där vare sig politiker eller "direktörer" gjort mer än andra, snarare krånglat till det.. Tankarna gick att politiker försökt att göra vårt sjukhus till en förvaringsanstalt men hittills misslyckats.. Till slut blev även den gamla portalen blev reparerad.. Men att vi har ett ganska fungerande sjukhus är inte något vi skall tacka politiker för, det är en rättighet..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...