måndag 3 oktober 2016

Utvisning för stöld av byxor.

Kommer man till ett land så får man följa dess lagar och regler även om man tycker de är fel..
Det gjorde inte en man som blev påkommen av personal på Hennings i Skövde när han stal ett par byxor Hugo Boss-jeans och gick ut på gatan.. Där kunde personal efter larmet gått få tag på han och hålla honom tills polisen kom trots han försökte göra sig fri..
Han dömdes till fängelse och sedan utvisning ur landet av Tingsrätten vilket senare även Göta hovrätt fastslog.. Det tas väl ställning från fall till fall vad som skall ske vid brottsliga handlingar, men det behövs statueras exempel och detta är ett bra exempel på hur det kan gå.. Är man i ett land och icke medborgare kan följden bli denna, trots det finns "ömsinta" människor som gärna friar i dessa fall..
Under 2015 anmäldes omkring 50 400 butiksstölder, en ökning med 3 procent jämfört med året innan.. Och det är stölder utförda av alla.. Mestadels mindre stölder som blir till snatteri, men ett par Hugo Boss-jeans räknas knappast som snatteri.. Var gränsen går för snatteri varierar men det brukar handla om värden upp till 1 000 kronor. Försök till snatteri är inte straffbart i Sverige av någon anledning..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...