måndag 24 oktober 2016

Ungdomsverksamhet

I juni beviljades Folkparkerna i Väst summan 1 100 000 kronor från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Pengarna ska uteslutande gå till att främja aktiviteter för unga i åldern 13-30 år..
Avsikten är att projektanställa två personer som ska jobba med att hjälpa fram ungdomsverksamhet..
Projektet kommer genomföras i samarbete med kommuner, kulturskolor, fritidsgårdar, studieförbund och fritidsföreningar. Under hösten/vintern kommer projektet att besöka Skara, Lidköping, Mariestad, Tidaholm, Falköping och Dalsjöfors.. Meddelas det..

Kanske kan vara en mening i detta, men det händer med jämna mellanrum att sådana här projekt efter ett tag rinner ut i sanden. Det måste väl vara bättre än inget antar jag...Men varför behöver kommunerna hjälp med ungdomsverksamhet? De måste väl ha lång erfarenhet av detta..
Och det är en enorm skillnad på aktiviteter i spannet 13-30 år.. Så det blir kanske besvärligt hur pengarna skall fördelas.. Förhoppningsvis är inte politik eller religion inblandad i det hela..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...