måndag 17 oktober 2016

SOS Alarm.

Hoppas vi alla slipper ringa 112 SOS först för att det är då en oönskad allvarlig situation och för det andra du kan få problem med att komma fram..
SOS Alarm har fått och får kritik för att deras nya system, som de infört för att korta tiden för larmsamtal att komma fram, i stället ökat tiden det tar att larma ut räddningstjänsten, enligt Kaliber i P1..
Man tror att samtalen hanteras bättre om samtliga operatörer i hela landet kan svara.. Men enligt Kaliber ökar istället tiden för att larma ut behörig personal som t.ex. ambulans, polis, brandkår..
Enligt flera räddningstjänster är bristande lokalkännedom en bidragande faktor och det kan vara nog så frustrerande för den som ringer upp.. Siffrorna visar att för vissa SOS-centraler är skillnaden drygt en halv minut.. Till vardags låter inte det mycket, men i en stressad akut situation så... Undrar hur de tilltänkta "storregionerna" kommer att påverka detta system.. Om allt skall styras från Göteborg i vår region..

Det har varit lite mycket nu angående SOS de senaste åren, inte skall det väl vara så svårt att kunna få ett system som fungerar tillfredsställande.. Eller menar man att det gör så nu? De flesta larmen fungerar nog, men det får inte vara så många som fallerar för att det skall bli problem..
Det är nog med de problemen man har hos polisen och ibland lång väntetid där utan att behöva krångla till det med SOS också..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...