tisdag 25 oktober 2016

Nytt liv i centrum!

Vi har tydligen fått en ny chef för samhällsbyggnad i stan och det är väl ingen större nyhet, man kommer och går på alla poster..
Döda punkter i centrum är något han anser måste bort.. Det är nog lättare sagt än gjort..
En livlig dag ser det ut så här på torget och de dagarna är inte många speciellt inte vid den årstid som nu kommer.. Här ser vi ingen speciell död punkt..

Men tyvärr så ser det inte ut så här som ovan större delen av veckan, ofta får man lappsjukan när man går fram, inte minst söndagar.. Man kan inte alltid ha jippon som melodifestival och Hjulafton, utan folk måste spontant ta sig fram.. Där ligger svårigheten, sommartid har centrum inte minst vår natur runt Lidköping som konkurrent.. Vintertid strögar man inte runt i centrum utan tar sig till handelsområdena..
Då kan det tyvärr se utså här och inte många privata aktörer är hugade att betala extra för denna syn..

– Hur ser vi till att det blir liv i stan? Vi behöver prata om hur vi ska använda de offentliga rummen. Där tror jag på ett samarbete med de privata aktörerna säger den nya chefen i NLT..
Det är nog inte enbart detta som gäller.. Man måste ändra Lidköpingsbons attityd och motstånd att gå fram till centrum även när man inte har planerat så.. I denna stan är man konservativ vad gäller att handla.. ICA Hjertberg har sina trogna kunder för det är en gammal "inrättning" i stan.. Änghagens handelsområde börjar så smått gå in i folks medvetande och lär väl ta folk även utsocknes..
Och som den trogne chefen för ett kommunalt bolag säger han.. "– Jag är inte nöjd förrän vi kopplat ihop Hamnstaden med centrum och handeln inne i stan och vid Framnäs. Den frågan måste diskuteras. Det gäller att få Hamnstaden att hänga ihop med övriga centrum."
Bara det att riktningen förskjuts österut mot Änghagen och Biltema som kommer, glöm inte det chefen.. Jysk, Burger King och Lidéns handelsträdgård är några som fattat det. Så handeln är inte bara centrum och Framnäs, begriper man inte det så lär inte Lidköping få några större poäng i nästa mätning från näringslivet.. Samt att politikerna i kommunen är delaktiga i detta..

Klicka på kommunens webbkamera över torget högst upp till höger här bredvid, så ser ni tillståndet i nutid.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...