lördag 22 oktober 2016

Dyrare hyror högst upp!

Med tanke på de nya "höghusen" som byggs på Lidåker och de som finns i drömstan så är tendensen den att ju högre upp dess dyrare hyra per kvadratmeter..
Utsikt kostar. Enligt en färsk undersökning från Booli återfinns de högsta kvadratmeterpriserna i både Stockholm, Göteborg och Malmö högre upp i huset.. Och det är väl inte bara i de större städerna detta gäller även om Booli bara tyckts intressera sig mest för dessa..
Som sagt, du får betala för utsikt då fastighetsägarna anser sig kunna ta mer för kvm-pris där, ingen stor skillnad men dock en skillnad.. Så ligger väl de större lägenheterna som t.ex. tre-fyra rum o kök oftast där också..
I en färsk undersökning har Booli har föga förvånande hittat de dyraste kvadratmeterpriserna högre upp i huset på våning fem och i både Stockholm, Göteborg och Malmö kommun blir det genomsnittliga kvadratmeterpriset överlag något högre för varje våningsplan..
”När det gäller stora lägenheter är det tydligt att priset ökar ju längre upp i huset du kommer. Det är, inte helt oväntat, mest attraktivt att bo långt upp i huset. För små lägenheter är trenden inte lika tydlig. Det är generellt billigast att köpa en lägenhet längst ner i huset oavsett storlek på lägenheten”, säger PR- och marknadskoordinator på Booli, i ett pressmeddelande..
Här i stan finns det hus med fyra våningar som byggdes innan det blev lag om hissar och de är inte så attraktiva.. Fråga mig jag hjälpte min son att flytta till en sådan.. Och även om han stått i bostadskö länge så fick han den omedelbart..
I byggnader med färre än tre våningsplan behöver bostäder inte vara tillgängliga genom hiss eller annan lyftanordning.. Vet inte när det blev lag på hiss i flerfamiljshusen men den har funnits ett bra tag..
Här i "Drömstan" var det inte tal om annat än att det skulle finnas hiss, annars hade man inte fått några hyresgäster på många våningar.. Och här blir det också dyrare ju högre upp du bor.. Vet inte om KVM-priset också är högre.. Något liknande dessa blir det väl även på Lidåker..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...