söndag 9 oktober 2016

Macken

med Roy och Roger har väl ingen Lidköpingsanknytning precis men det skall ju ha utspelats sig inte så långt härifrån och det finns väl inte nu många lite äldre som inte såg något program eller alla. Sista avsnittet sågs av enorma 3,6 miljoner och om inte det är rekord så är det i närheten i alla fall..
Efter de programmen var det inte många som inte kände till After Shave och Galenskaparna.. Nu har det gått 30 år sedan dess och har ni inte sett några YouTube avsnitt av programmen eller repriser så är det en lång tid..
Det var nog en av SVT:s största tittarframgångar och ser man på senare tids program så har man lång väg dit igen. Men nu kan de som vill uppleva en teaterversion av "Macken" se den på Lorensbergsteatern i Göteborg vilket sammanfaller med att den teatern fyller 100 år.. Var där för många år sedan och såg Sten-Åke Cederhök och Sonya Hedenbratt, kommer inte ihåg vad föreställningen hette..

Macken.. Premiär 27-okt-2016 Obs, sidan inte aktuell efter föreställningens sista dag

Macken kommer att spelas 100 gånger på Lorensbergsteatern skrivs det, vi får väl se.. Blir det stor succé så kanske det finns möjligheter till förlängning.. Och allt som gavs i TV versionen lär väl inte komma med, kanske man har plockat ut en del godbitar.. Mycket sång och musik lär det bli i alla fall..
Man kanske skall passa på.. Gentlemännen som gör Macken blir ju inte yngre och rätt som det är så är det hela över, man kan t.ex. anse att nu är det nog..
Nu kanske man knyter ihop "säcken", det man började med(blev rikskända i alla fall), det får bli det sista stora.. Om så är fallet så tack för många trevlig stunder, hoppas mycket är bevarat..

Tyvärr avled en av dem 1997 i den satans sjukdomen cancer, Peter Rangmar, han som hade problem med sin vita Opel, så vad tiden har i beredskap kan vi aldrig veta.. Peter Rangmar var faktiskt sällskapets yngsta medlem född 1956..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...