lördag 1 oktober 2016

Kommuns upphandlingar.

Det är lite upphandlingar i Lidköpings kommun, men vill t.ex. upphandla en bokbuss om den skall vara ny eller begagnad såg jag inte..

Dessutom vill man ha anbud för mark och byggnadsarbeten på Ekestubben och anbud på leverans och uppställning av ett ställverk där, samt krafttransformatorer..
Kostnaden för att flytta kraftstationen har beräknats till ca 120 miljoner kronor och det skall finansieras med höjda nätavgifter naturligtvis.. Nytt värmeverk, nytt ställverk, nytt reningsverk, vi skattebetalare i Lidköping kommer att få höjda taxor.. Men kommun är så billiga nu så det gör inget. Det är ingen höjning!!!....
Den ytan som frigörs där kraftstation nu ligger kan man exempelvis bygga bostäder på eller något företag har det skrivits..
Det är redan förberett för dragning av kablar från det nuvarande kraftverket på Wennerbergsvägen och upp mot ridhuset.. Därifrån har man väl fritt fält mot den nya placeringen..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...