torsdag 20 oktober 2016

Inget De la Gardie-park för kommun.

Avvecklingen av tillfälliga asylboenden fortsätter som planerat i Sverige och Lidköpings kommun är inte intresserad att ta över vissa ställen inom kommunen..
Det flyktingboende för asylsökande i De la Gardie-park på Kinnegatan som Jokarjo drivit i de för detta ändamål hyrda lokaler blir inte boende i kommunal ägo.. Kommunen hade fått erbjudande att använda detta industrihotell för boende som fått uppehållstillstånd..
Men man säger från kommunalt håll att byggnaden inte är lämpligt för det ändamålet och man kan inte göra annat än att hålla med.. Det är avsett för kontor och liknande inget annat även om man fått till det från visst håll att det går bra att hysa in folk där.. Tanken har inte funnits innan för den ordinarie bostadskön så varför plötsligt nu.. Så bygger ju kommunens eget fastighetsbolag modulhus för detta ändamål..
Så Migrationsverkets beslut om att avtalet med Jokarjo skall upphöra gäller och de som äger får leta andra intressenter.. Så troligtvis kommer åter stora ytor stå lediga här.. Kan man inte bygga om det till hotell om man måste inhysa människor där!

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...