söndag 16 oktober 2016

El-marknaden.

Snart drar förhandlingarna om hyrorna igång både för de allmännyttiga och de privata..
Ett av "orosmomenten" är elpriset både för hyresvärdar och hushållen då mest dem som bor i bostäder där man inte har delar av elen inbakad i hyreskostnaden..
Man befarar från marknaden: "På grund av osäkerhet på elmarknaden så förväntas prisern i vinter bli höga, därför är det nu läge att vintersäkra sitt elpris. För den som söker långsiktig trygghet är ett längre fastprisavtal fortsatt att rekommendera, då priserna fortfarande är relativt låga i jämfört med kortare avtal.."
Som sagt de som bor i hyreslägenhet har ju bara sin hushållsel att betala, för det mesta, men befarar hyresvärdarna dyrt elpris kan de kräva större hyreshöjning och får man tro ett danskt väderinstitut så blir vintern kall..
Men det vet man inte.. Flera rekommenderar folk att se över sin elavtal.. Vattenfall skriver t.ex. "Allt fler väljer att binda sitt elpris nu när det rörliga elpriset har stigit under de senaste månaderna. Med tanke på att priserna för de längre avtalen fortfarande är låga, är det ett bra läge att säkra sitt elpris och teckna ett avtal med fast elpris just nu."
Vad de råden är värda får väl var och en bedöma, jag som lågförbrukare av el behöver inte bekymra mig så mycket.. Just nu har jag Fortum, men man kanske skulle kolla om det går att spara in några hundralappar om året..
Så som man undrar inför varje vinter, så undrar man även hur blir vintern 2016-2017? Det kan bli svinkallt och det är definitivt inte bra, då är det bättre med lite mer snö även om det också ställer till problem, men hellre de problemen med snö än tjugo grader kallt.. Men det kan också bli en "grön" vinter igen..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...