lördag 8 oktober 2016

De centrala träden.

Det är inte bara i Lidköping det har talats om att hugga ner träd runt torget..
En majoritet av träden i allén längs Kungsgatan har sviktande livskraft visar en extern inventering. Nu ansöker Trollhättans stad om dispens från biotopskyddet för att ta ned flera lindar närmast torget skriver ttela..
Som ursäkt har Trollhättans kommun att många är så dåliga att de måste bort och det är ju väldigt lämpligt i samband med att man vill förändra torget.. Men det är Trollhättans problem och deras medborgare..
Här i Lidköpinng har det talats om att träden skymmer de vackra husfasaderna vilket är bland det dummaste jag hört i den frågan. Och träden i sig själva då? Fyller inte de vacker bild? Nej håll bort era trädhuggar-fingrar från träden runt torget, vem tusan går till torget för att beundra husfasader.. Men snart är väl de träden i dåligt skick också för att bevaras..
När vi har en sådan underbar blomsterprakt för övrigt i staden med skickliga trädgårdsmästare och personal så skall man väl inte förstöra det som ringar i vårt torg i grönska. Vill man se husfasaderna kan man väl titta under den tiden då träden är avlövade..
Svenska flaggan nationellt och vår trädgräns runt torget kommunalt är några saker som SKALL bevaras, allt annat vore en kränkning mot vårt land och mot torgbesökare..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Shoppingälskande människor sökes.

Vi kan läsa att "Vill du vara med i Kanal 5:s stora succéprogram Ullared? Produktionsbolaget letar efter shoppingälskande människor som...