måndag 10 oktober 2016

Bygget på Lidåker i skarpt läge.

Nu sätts de sista klutarna till för bygget av "höghusen" på Lidåker.. Nu lär det inte komma någon mer cirkus dit förmodar jag.. Första skedet blir väl tre hus varav ett är trygghetsboende.. Alliansen vill ha några till..
Inflyttning skall ske 2018 och det blir runt 110 lägenheter med storlek från 2-4 rum och kök, boarea 54-98 kvm, alla hyresrätter.. Stod och lyssnade på Bomässan på folk som var intresserade av dessa hus och i princip alla frågade om hyran.. Om jag hörde rätt så gissade representanterna att en trea skulle gå lös på ca 10 000, men inget var ännu spikat.
På Bomässan hade man också "långbänken" Hamnstaden till påseende och det finns väl inget projekt i denna stad som det varit så mycket omgärdat av "runt om frågor".. När dessa hus på Lidåker står klara är det ännu ca fyra år kvar innan Hamnstadens hus runt småbåtshamnen står klara.. Och utöver det blir väl knappt under en annans livstid...
Vet inte hur de olika lägenheterna fördelas men om nu en trea kommer att kosta ca 10 000 så vill man nog ha minst 8000 för en tvåa, beroende på storlek, vilket skulle betyda nästan det dubbla mot vad jag ger nu för min tvåa på runt 60 kvm. Tyvärr inget för mig så det blir andra som kommer att bo här..
Bild AB Bostäder.
Liksom husen vid Tusenfotingen så är det PEAB som bygger Lidåker, som har fått in hela foten hos AB Bostäder just nu..
Och vi har fler saker att vänta denna månad som att Jysk lämnar Rörstrandsområdet för Änghagens alldeles intill där Burger King öppnar. Det sker i slutet av oktober och då skall det sega Burger King bygget vara på sluttampen..
Och i centrum öppnar denna vecka Cubus i Kopparporten där man alldeles intill har tagit upp ett hål i golvet för en trappa och monterat en hiss.. Nattklubb där i källaren?? :-) På Waynes ställe öppnar en ny cooffe shop..
Lokaler som står och väntar på hyresgäster i centrum är där "Gottisbutiken" fanns och snart där Nordea har huserat i många år som nu flyttar till Orionhuset.. På en "hundraårs" framtid så kommer väl något att hända på Åhlénsparkeringen.. Sedan upphör väl alltid någon ny butik..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...