lördag 29 oktober 2016

Blir det någon vinter?

Vare sig vi vill det eller inte står nu vintern och knackar på dörren och snart får vi sätta på vinterdäcken om inte det redan är gjort.. Att vintern kommer är säkert, men vilken typ av vinter det blir vet vi däremot inte..
Ett danskt väderinstitut har spått en vargavinter, men det är en ren spekulation, kanske man spått i kaffesumpen..
Vi kunde läsa år 2010... "Det är inte ofta det händer, men denna vinter har det hänt.. Efter de senaste dagarnas kyla har nu det sista öppna hålet i Vänerns yta täckts av is.. Det är en yta utanför Gullspång mot Djurön som nu frusit igen. Vänern är nu helt istäckt.." Att det skulle hända igen har väl inga höga odds..
Är ingen vän av vintern, men när den ändå kommer är det bättre "stämning" om marken täcks av ett visst mått av snö och det blir en vacker jul..
Kommer isbrytaren behövas och gå upp i Vänern, om fartygen där behöver assistans denna vinter.. Då kanske isbrytare Scandica kommer igen, ifall höga vederbörande bryr sig om Vänern. Eller sätter Göteborgspolitikerna käppar i hjulet för det också!!
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...