fredag 14 oktober 2016

Att hyra i modulhusen.

Nu går man ut på kommunens hemsida och puffar för modulhusen intill brandstation.. Man skriver: Lidköpings kommun hyr från och med januari 2017 ut 26 nybyggda lägenheter i kvarteret Tömmen. Lägenheterna ligger i flerfamiljshus som byggs i form av moduler med tidsbegränsat bygglov. Modulerna kommer att stå i kvarteret Tömmen under en period om max 15 år. För dig som hyresgäst innebär detta tidsbegränsade bygglovet att besittningsrätten inte gäller..
Besittningsrätten.. En bostadshyresgäst som har besittningsskydd har i regel rätt att få sitt hyresavtal förlängt när hyresvärden säger upp avtalet och begär att hyresgästen ska flytta. Är hyresvärden och hyresgästen inte ense om att avtalet ska upphöra, avgör hyresnämnden tvisten.. Men här åker du ut utan prut efter 15 år eller kortare..
Jag tänker inte bo där och personligen tycker jag hyrorna är lite för höga, har två rum o kök 62 kvm vilket jag ger 4675 för med parkeringsplats..
Lägenhets typ A och B i modulhusen med två rum och kök, 40,0 m² blir 4 667 kronor/månad, alltså ungefär samma hyra för ca 20 kvm mindre.. Tre rum och kök, 56,0 m² blir 6 533 kronor/månad, även där mindre yta men med tre rum..
Det skall gör ett kvadratmeterpris på modulhusen på ca 116 kr/m per kvm.. Här har jag ett kvm pris på ca 75 kronor.. Nu ligger inte alla lägenheter hos AB Bostäder på samma kvm-hyra, nästa år lär vi efter renovering ligga betydligt högre, men tror ändå inte vi kommer upp till samma kvm-pris, så är modulhusen bara en temporär lösning..
Har svårt att förstå varför de ens monterades..
Tur att inte hyreslägenheterna följer kvm-priset på privata bostäder där ligger priset i snitt i Lidköping på 18 173 kr kvm, enligt ett medelvärde för försäljningar gjorda från oktober 2015 till och med september i år.

Så en liten undran, det skrivs angående hyra i modulhusen:
Sökandes kreditvärdighet prövas via kreditupplysning, kontroll hos Kronofogdemyndigheten eller likvärdigt.. Gäller det dem också som kommer som asylsökande eller bara i Sverige fast boende?

Inga kommentarer:

Fetta!

Vill man ha en specialdesignad registreringsskylt kostar det 5000, har läst om summan 6500 kronor också, vilken summa som är rätt vet jag i...