torsdag 6 oktober 2016

Asylboende kan stängas.

Det är snabba kast när det gäller asylboenden.. Migrationsverkets asylboenden både i Lundsbrunn som Brännebrona kan komma att stängas under de närmaste månaderna.. Några beslut ska ännu inte vara fattade.. Står det i flera media..
I Lundsbrunn från stort boende till nästan öde då, det är förändring det.. Men man visste att den dagen skulle komma förr eller senare.. Det skrivs att "om båda anläggningarna stängs kommer det även att påverka alla de personer, organisationer och föreningar som på ett eller annat sätt har engagerat sig i de asylsökandes vardag.."
Som sagt den möjligheten måste man väl varit medveten om, det är inte skrivet något livstidskontrakt..
Har inte läst något om herr Karlssons anläggningar på Ekeberg och här i stan.. Men i rimlighetens namn så om antalet asylsökande sjunker drastiskt så måste han väl påverkas förr eller senare.. AB Bostäder bygger väl inga mer modulhus i samma utsträckning som vid brandstation.. De är inte heller billiga att hyra..
Just nu verkar den största anstormningen av asylsökande vara över sedan politiker i nästan alla led förstod att kommunerna inte orkade med och lider ännu av efterverkningarna när man hade helt öppna kranar.. Men det kan ändras fort igen..
Så detta på Dela Gardie park lär väl bli den största asylmottagningen i stan under bra tid framöver tills man stänger ner den också.. Nu skall kommunen "koncentrera" sig på ta emot dem med uppehållstillstånd..
arkivbild.
Uppdaterat.
Hade knappt skrivit här förrän man nåddes av nyheten att även De la Gardiepark kommer att läggas ner, förmodligen sker det i början av nästa år.. Så det blev ingen långvarig sejour där som asylboende, inte denna gång i alla fall.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...