lördag 24 september 2016

Västtrafik höjer igen.

Åka buss är inte längre ett billigt alternativ precis åker man bil och är flera kan det vara nog så billigt, även om vi har många bilfientliga politiker.. Men för vissa kan bussen fungera bra..
Vi är vana med ständigt stigande priser på att åka buss och den biten blir inte annorlunda år 2017.. Men det skrivs att Västtrafik "BARA" höjer i snitt 2,5% mot i snitt 5% föregående år.. Men höjer gör man och dyrare blir det..
— En orsak att man inte höjer så mycket är att bränslepriserna går neråt, vilket gör det billigare att köra bussarna, säger MP ordförande i kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen..
Jaha? Medan hennes kollegor i Riksdagen gör sitt till och åter höjer bensinskatten, trots vissa utfästelser att inte göra det före valet.. Bensin och alkoholskatten skall mjölkas till max.. Alkoholskatten höjs till danskarnas och tyskarnas glädje och smugglarnas..

Men i Lidköping om politikerna ger sin välsignelse skall man från 65 år och uppåt få åka gratis buss, nu måste man vara 75 år vilket är för högt.. Seniorkortet som du måste ansöka om gäller bara inom kommunzonen skall du utanför går det att ladda kortet.. Du betalar för den delen som går utanför kommunzonen.. Kanske bussarna i stan inte går helt tomma ibland då..
Alltså bussen kan bli ett starkare alternativ för några mer 65+. Men tåget lär du även i fortsättningen få betala för om du inte bara tar det till Järpås, men det är SJ som driver åkeriet nu så jag vet inte.. Åka med denna "Expressbuss" buss kan fortfarande kosta en slant..
Arkivbild.
Däremot vill Kollektivtrafiknämnden främja långpendlarna och sänker därför priset på det dyraste periodkortet, Regionen runt 30 dagar, från 1 765 kronor till 1 665 kronor.. Ja inte lär de få något från mig i alla fall..

Inga kommentarer:

Fetta!

Vill man ha en specialdesignad registreringsskylt kostar det 5000, har läst om summan 6500 kronor också, vilken summa som är rätt vet jag i...