fredag 2 september 2016

Våra sopor igen.

Kommunen skriver på sin hemsida: "Lidköpings kommun utreder just nu hur vi kan förändra vår insamling av avfall. Vi Lidköpingsbor behöver bli bättre på att ta tillvara på vårt avfall och inte som nu bränna allt på Värmeverket."
Japp vi har ju en förebild i Lidköping kommuns Värmeverk som dumpar sin giftiga aska öppet på soptippen.. Där har man en "direktör" som inte har några problem med hanteringen och att man följer givna regler..
Med den hanteringen så är inte politikerna oroade när de kan skicka fram direktören som lugnar, ingen farlig hantering här inte..
Men för vår del är man det, nu skall man undersöka färgade påsar med olika innehåll så vi halvkorkade miljöförstörande Lidköpingsbor begriper att i detta fall har kommunen rätt.. Miljö är allvarligt det när den handhas av den lilla människan..
Skall bli intressant och se vad som följer och hur mycket folk kommer att bry sig.. Nästa åtgärd blir väl utbildade "sopspioner" som kollar vad folk slänger.. Ty gäller det inte kommunens egna bolag utan medborgarna så skall man ha stark koll..
Lite överdrivet? Vet inte men känslan smyger sig in. Man stängde Värmeverket för att bekvämt och nära kunna slänga brännbart under ursäkten för en slags explosion.. Nu får vi alla utan som med transportfordon ta oss hit..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...