onsdag 7 september 2016

Vår dyra sopor.

I Lidköping skall det tydligen satsas på färgglada påsar för sophantering och då får vi i ett alternativ vi punga ut med 75 kr/m mer..
I denna stad sker bestraffning när det gäller sopor, värmeverket hade en explosion då stängdes möjligheten att kasta brännbart och vi fick dra till Kartåsen.. Nu ute på denna tipp så läser vi att "Slarvig hantering av obrännbart avfall gör att en behållare kan försvinna från återvinningsstationerna i Lidköping."
Undrar vad man tror att detta avfall hamnar då? Att folk kommer att bevara det hemma? För inte lär väl de kasta ut det i naturen? Nej det är omöjligt......
Och kommer det inte att skötas med dessa färgglada påsar från hushållen, vad blir bestraffningen då? Kanske man skall skänka förpackningar en tanke också. Där det ibland finns en förpackning inne i en annan förpackning.
Från ansvarigt håll ser man i vanlig ordning inte att det finns särskilt mycket problem, om de finns är de tekniska t.ex. hur många behållare det ska finnas.. Ta en behållare och släng allt i samma, låt folk sortera, när det kommer till kommunal hantering så är det inte så noga, det har hänt innan..

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...