måndag 12 september 2016

VA taxan stiger.

Så fort någon taxa kommer på tal för Lidköpings del och den råkar ligga bra till mot övriga landet så skall det påpekas inte minst i media:
Taxan för vatten och avlopp(VA taxan) i Lidköping har ökat med 7,2 procent sedan 2015, men är fortfarande den lägsta i Västra Götaland..
Det är som man inte förstår att en låg taxa är bra men det är inte det som vi har att ta hänsyn till, utan det man HÖJER taxan med.. VA-taxan stigit med 38 procent sedan 2010, alltså får vi betala de procenten mer..
Sedan är det ingen ursäkt att jämförelsevis taxan är billig.. Den lär dessutom öka ordentligt när alla ledningar och avlopp för det nya reningsverket skall dras.. Lägg därtill att många av de befintliga som finns i marken behöver bytas snarast eller inom de närmaste tio åren..
Och man tjuv-höjer väl taxan för vårt kära Värmeverk och värre blir det om inte vintern blir riktigt kall.. Så blir de balarna därute liggandes ett år till..

Inga kommentarer:

Strömavbrott.

Var och handlade på Hjertbergs då det plötsligt blev kolsvart och då menar jag mörkt.. Dagsljuset var det man kunde se genom öppningar, det ...