fredag 16 september 2016

Trenova center

heter ett nytt handelsområde i Vänersborg som skulle konkurrera med Överby var det tänkt.. Men utöver "Willys" så har man haft det svårt att få dit hyresgäster.. Hela rasket skulle invigas till jul detta år, men så blir inte fallet.. Man får kämpa på med att söka hyresgäster..
Så det är inte bara stadskärnorna som har problem utan även handelsområden i ytterområdena.. Man får vara försiktig och speciellt i ett område som är så mättat med stora köpcentrum som runt Vänersborg. Med Överby i Trollhättan och Torp samt IKEA i Uddevalla.. Med bil tar det inte lång tid..
Även om Framnäs har svårt att fylla ut efter möbelbutiken i det röda huset och fick kämpa innan man fick dit Elon i f.d. On Off butiken.. så är nog det inte mättat ännu..

En sådan butik som Biltema som kommer dit där MC-konsult nu ligger har sådant rykte att de klarar sig, hur det kommer att påverka vissa butiker i Änghagen återstår att se, men det är inte kommunens problem, även om de styr vad gäller livsmedelsbutik ute vid Biltema..
Att det skulle påverka vårt centrum är nys, inte mycket av de varor finns härute finns i centrum.. Centrum bygger inte på storskaliga butiker utan på mindre mysiga, även om det nu finns en del rätt stora där också..
Centrum är åtminstone vissa dagar en mötesplats för oss i Lidköping och även för andra utanför kommunen, vi är ju också en fika-stad av stora mått.. Se bara till att inte knallarna och damerna på "långbordet" försvinner, alla dessa som ger centrum en skjuts.. Centrum måste NATURLIGTVIS kämpa för sin egen sak, där HM varuhuset är positivt..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...